Label
Ylläpito

Palkanlaskennan asetukset

Ohjeet JCAD-rajapinnan kytkemiseen, nimikkeistön siirtoon, sekä osa-aluekategorioiden käyttöön.

Palkanlaskennan yleisten, sekä käyttäjäkohtaisten asetusten ohjeet.

Heading 1

[! DRAFT - WILL BE HIDDEN WHEN FILLED IN !]

Projektin aloittamisen kulku Fondionissa

Projektin aloittamisen kulku Fondionissa

Projektin aloittamisen kulku Fondionissa

Projektin aloittamisen kulku Fondionissa

Projektin aloittamisen kulku Fondionissa

Alkutilanne:

1. Saat uuden liidin tulevasta projektista ja haluat syöttää sen tiedot Fondioniin.

Asiakas lähettää sinulle tarjouspyynnön:

• Saat tarjouspyynnön, joka voi sisältää mm. suunnitelmia, aikataulun, budjetin ja laatuvaatimuksia.
  • Luot projektin ja tarjouslaskennan Fondioniin. Voit tallentaa kaikki tarvittavat lisätiedot joko projektin muistioihin tai projektin liitteiksi.

Tarjouslaskenta:

• Haluat laskea tarjouksen tarkasti, nopeasti ja ajankohtaisilla hinnoilla. Haluat myös siistin, sopivalla tasolla eritellyn ja luottamusta herättävän tarjousdokumentin, jonka voit lähettää asiakkaalle.
  • Tarjouslaskennan teet Fondioniin tuotujen laskentakirjastojen avulla. Kaikki haluamasi materiaalit, työlajit, muut kustannukset, tuotepaketit ja litterarakenteet luodaan Fondioniin käyttöönottovaiheessa, joten yksittäistä laskentaa tehdessäsi sinun tarvitsee vain valita tarvittavat määrät oikeita rivejä laskentakirjastosta.

Sopimuksen tekeminen:

• Laadit sopimuksen aiemmin syöttämiesi tietojen ja asiakkaan hyväksymän tarjouslaskennan perusteella. Sopimuspohjia voit hallita ylläpidon asetuksissa, joten yksittäistä sopimusta tehdessä sinun tarvitsee valita sopimuspohja, valita miten tarkan erittelyn laskennasta haluat tulostettavan sopimukselle ja tarkastaa lähetettävä sopimus. Sopimuksen lähettäminen asiakkaan sähköpostiin onnistuu tämän jälkeen suoraan Fondionista.

Kun yksi tai useampi projektin tarjouslaskelmista on Fondionissa tilassa "Sopimus" ja itse projekti on tilassa "Tilaus" voit käyttää seuraavia toimintoja:

• projektinhallinta
  • laskutus
  • kustannusseuranta
  • ja monia muita toimintoja

Uuden projektin lisääminen

Oikean yläkulman "Luo uusi" painikkeen takaa löydät toiminnot "Lisää liidi" ja "Lisää asiakas".

Valitse nyt "Lisää liidi" riippumatta siitä, onko asiakkaan tietoja lisätty vielä Fondioniin.

Sinulta kysytään seuraavaksi asiakkaan tiedot.

Asiakkaan tiedot

Hae projektille Fondionissa olemassaolevaa asiakasta tai syöttää uuden asiakkaan tiedot.

Asiakkaan tiedoissa on pakollista täyttää:

• Asiakastyyppi
  • Organisaation nimi

Muut tiedot eivät ole pakollisia, mutta kaikki kentät on syytä täyttää huolellisesti, sillä kaikki asiakkaalle syöttämäsi tiedot siirtyvät tarvittavilta osin automaattisesti projektille, tarjouslaskennoille, myyntilaskutukseen sekä muihin tarvittaviin toimintoihin.

Projektin tiedot

• Projektin tiedot voi syöttää alle minuutissa, minkä jälkeen ne siirtyvät aina tarvittavilta osin ympäri ohjelmistoamme, eikä sinun tarvitse enää syöttää samoja tietoja uudelleen.
  • Seuraava yhteydenottopäivä -kenttää voit käyttää vapaasti merkitäksesi ylös, milloin projekti vaatii seuraavia toimenpiteitä.
  • Sisäinen muistio on vapaa tekstikenttä, johon voit merkitä haluamasi muistiinpanoja.
  • Voit projektin luotuasi lisätä projektille useampiakin muistioita ja liitteitä.

Tarjous- tai kustannuslaskennan ja sopimuksen luonti

Tarjous- tai kustannuslaskennan ja sopimuksen luonti

Tarjous- tai kustannuslaskennan ja sopimuksen luonti
Tarjous- tai kustannuslaskennan ja sopimuksen luonti
  • Sopimusmuodon valinta vaikuttaa muun muassa rakentamisilmoituksiin sekä laskutusautomatiikkaamme eri kustannusten osalta.
  • Esimerkkinä, jos sopimusmuoto on “Pieni laskutyö”, kyseiselle sopimukselle kohdistetut työkirjaukset asetetaan oletuksena laskutettaviksi, eikä ostolaskurivien tiliöinti litteratasolle ole pakollista.
  • Kun olet luonut tarjouksen, pääset aloittamaan itse tarjouslaskennan tai luomaan suoraan sopimuksen, mikäli se on projektin muodon kannalta mielekkäämpää.

Yleistä

Palkanlaskennan asetukset vaikuttavat Fondionin kustannusseurannan lisäksi palkanlaskentaan. Mahdollisista muutoksista kannattaa keskustella palkanlaskijan kanssa.

Yleisiä huomioita palkanlaskennasta, sekä asetuksista:

• Varsinainen palkanlaskenta suoritetaan asiakkaan tilitoimiston käytössä olevalla palkanlaskentaohjelmalla
  • Fondionissa tehdään tuntikirjaukset tilauksille ja siirretään tiedotpalkanlaskentaohjelmaan joko integraation avulla tai lataamalla tiedot exceliin ja toimittamalla palkanlaskijalle
  • Palkanlaskijan tekemät muutokset palkkoihin eivät siirry Fondioniin elikustannukset palkanlaskijan tekemien korjausten osalta eivät päivitytilauksille
  • Fondionissa on olennaista pyrkiä kirjaaman tuntien lisäksi myös mm.verottomat korvaukset eli esim. kilometrit, päivärahat ja ateriakorvaukset,jotta kustannusseuranta olisi mahdollisimman paikkansapitävä.

Palkanlaskennassa on erikseen yrityksen yleiset asetukset ja käyttäjäkohtaiset asetukset. Ensimmäisessä vaiheessa määritellään yleisiin asetuksiin uusi palkkalaji tai päivitetään vanhaa. Tämän jälkeen voidaan käyttäjäkohtaisesti määrittää mitä palkkalajeja kellekin näkyy.

Yleiset asetukset

Oletus palkkalajit

Tuntipalkkaiselle ja kk-palkkaiselle omat lajit tuntikirjauksia varten -> Nämä valikoituvat tuntisyötössä sen mukaan, onko käyttäjän perustiedoissa tuntipalkka vai kk-palkka Muokattavia tietoja ovat käytännössä nimi myyntilaskulla ja oletushinta (myyntilaskun oletushinta). Muuten asetuksiin tarvitsee harvemmin muutoksia tehdä.

Valinnaiset palkkalajit

Yrityksellä käytössä olevat muut palkkalajit, joilla voidaan kirjata tietoja tuntisyötössä palkanlaskentaan, sekä tilauksille.

Valinnaiselle palkkalajille annetaan seuraavia tietoja:

• Numero -> Palkkalajin numero, tulee täsmätä palkanlaskennan ohjelmistoon
  • Nimi -> Palkkalajin nimi, näkyy esim. tuntisyötössä
  • Nimi Myyntilaskulla -> Myyntilaskulle tuleva vaihtoehtoinen nimi
  • Yksikko -> h, km, kpl
  • Raportoitava -> Tulostetaanko / siirretäänkö ko. palkkalajia excel-tiedostoon tai palkanlaskennan siirtoon.
  • Raportit -> Jos valittu raportoitavaan kyllä, niin mihin palkkalaji tuodaan näkyviin
  • Määrä asetus -> Voidaan valita tuleeko määrä tuntikijauksen tuntien mukaan (Työkirjauksen tunnit), jokaiseen kirjaukseen kiinteä määrä (Kiinteä määrä) vai pitääkö käyttäjän syöttää määrä erikseen (Kysy määrä)
  • Oletuspalkka -> Kustannushinta ko.palkkalajille (voidaan muuttaa käyttäjäkohtaisesti myös käyttäjän tiedoista)
  • Sivukulukerroin -> Millä kertoimella oletuspalkka kerrotaan, aina min. 1
  • Oletuskustannus -> Lasketaan automaattisesti oletuspalkka x sivukulukerroin
  • Oletushinta -> Myyntilaskulle tuleva myyntihinta
  • Salli laskutus -> Voidaanko ko. palkkalajia laskuttaa edelleen

Käytännössä oletuspalkka ja oletushinta ovat sellaiset tiedot, joita tulee säännöllisesti päivittää. Muutoin muutokset kannattaa tehdä yhteistyössä palkanlaskijan kanssa.

Muokkaa-valinta on valinnaisten palkkalajien alalaidassa.

Poissaolot

Poissaoloissa on määritetty yrityksen käytössäolevien poissaolojen tyypit. Uusi voi lisätä tai vanhoja muokata palkanlaskijan antamien ohjeiden mukaan (mm. numeron oltava sama kuin palkanlaskentaohjelmassa).

Käyttäjät

Käyttäjän lisääminen ja käyttäjäkohtaiset asetukset

Ylläpidon "Käyttäjät"-välilehdellä voidaan muokata käyttäjäkohtaisia asetuksia tai perustaa uusia käyttäjiä.

• Käyttäjäkohtaiset asetuksissa määritellään mitä palkkalajeja kullakin käyttäjällä näkyy tai on käytettävissä. Lisäksi voidaan määrittää kustannusseurantaan muodostuvia kuluja yleisistä asetuksista poikkeavasti. Käyttäjäkohtaisiin tietoihin ja asetuksiin pääset painamalla käyttäjän perästä "rattaan kuvaa".
  • Uuden käyttäjän lisääminen tapahtuu +-merkistä näytön oikeasta yläkulmasta. Tämän jälkeen syötetään käyttäjän perustiedot ja palkkatiedot.

Käyttäjän perustiedot

Käyttäjän perustiedot syötetään henkilöä perustettaessa, mutta tarpeen mukaan niitä voidaan päivittää:

• Työpäivä (h) -> Työpäivän pituus
  • Työviikko (h) -> Tunteja viikossa
  • Palkkatyyppi -> Tämän perusteella käyttäjällä on tuntisyötössä oletuspalkkalaji (kuukausipalkka tai tuntipalkka) tuntikirjauksia varten
  • Kuukausipalkka/Tuntipalkka -> Vaikuttaa kustannusseurantaan.
    HUOM! Jos henkilön  palkka muuttuu, se on erikseen ilmoitettava myös palkanlaskijalle
  • Työtunnit kuukaudessa -> Vaikuttaa kustannuslaskentaan
  • Sivukulukerroin -> Palkkaan lisätään sivukulut kertoimen mukaisesti
  • Työntekijän tunnus palkanlaskentaan -> "Työntekijänumeron" on oltava sama kuinpalkanlaskentaohjelmassa
  • Työsuhteen laatu -> Esim. palkkaa saava työntekijä vai vuokratyöntekijä
Tuntikustannus =Käyttäjän laskennallinen tuntikustannus, joka lasketaan automaattisestituntipalkkaiselle (tuntipalkka x sivukulukerroin) ja kk-palkkaiselle(kk-palkka/työtunnit kuukaudessa x sivukulukerroin) käyttäjän tietojenperusteella

Käyttäjän valinnaiset palkkalajit

Valinnaisten palkkajien asetuksissa palkkalaji, numero, nimi, yksikkö ja määrä asetus ovat yleisiä asetuksia, joita ei voi muuttaa. Tämän lisäksi käyttäjäkohtainen kustannus lasketaan automaatisesti ja oletushinta (=myyntihinta laskulla) on vakio kaikille käyttäjille.

Muokattavia tietoja ovat:

• 1. Käytössä -> määrittää voidaanko ko. käyttäjälle lisätä tätä palkkalajia ollenkaan (jos ei ole valittu, niin edes työnjohto ei voi lisätä)
  • 2. Näytä työntekijän mobiilinäkymässä-> määrittää voiko työntkekijä itse syöttää palkkalajin
  • 3. Bruttopalkka käyttäjälle -> Kustannushinta ko.palkkalajille
  • 4. Sivukulukerroin -> Palkkaan lisätään sivukulut kertoimen mukaisesti

Jokaisen käyttäjän osalta tulee tarkistaa, että kustannukset ovat oikein palkkalajeittain - tämä varmistaa Fondionin kustannusseurannan paikkansapitävyyden.

Aloita Fondionin käyttö

Paranna liiketoimintasi kannattavuutta
Reaaliaikanen näkymä huomiseen
Moderni työkalu
Sovi esittely